Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ (pre-event)

29 Σεπ, 2016 στις 9:00 πμ έως 10:00 μμ

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, συμμετέχοντας και φέτος ενεργά στον εορτασμό της Βραδιάς Ερευνητή -και των έξι μικρότερων εκδηλώσεων που θα προηγηθούν της κεντρικής- διοργανώνει την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016, στο Αμφιθέατρο και τους εξωτερικούς χώρους του Ινστιτούτου, τη 2η Ημερίδα Mεταπτυχιακών και Mεταδιδακτόρων, η οποία, μετά την επιτυχία της αντίστοιχης περσινής εκδήλωσης, φιλοδοξείται να καθιερωθεί ως θεσμός.

Όπως και πέρυσι, η εκδήλωση διοργανώνεται με πρωτοβουλία μιας ομάδας νέων επιστημόνων, Μεταπτυχιακών και Μεταδιδακτόρων του Ε.Ι.Παστέρ, οι οποίοι με την υποστήριξη της Διοίκησης του Ινστιτούτου, δημιούργησαν ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα, επιστημονικό αλλά και ψυχαγωγικό, τόσο για την επιστημονική κοινότητα όσο και για το ευρύ κοινό. Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

9:00-18:00:  Ομιλίες Νέων Ερευνητών Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ
Οι νέοι ερευνητές και συνεργάτες του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ, θα παρουσιάσουν την τρέχουσα επιστημονική τους δραστηριότητα, τις δυνατότητες και τις προοπτικές της Βιοϊατρικής Έρευνας και τη διασύνδεσή της με την κοινωνία. Η ιδιαιτερότητα του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ είναι η άμεση σχέση της Έρευνας με τη Δημόσια Υγεία, έχοντας ως απώτερο σκοπό την ανάπτυξη καινοτόμων θεραπειών και φαρμάκων για τον έλεγχο των λοιμωδών, αυτοάνοσων και νευροεκφυλιστικών νοσημάτων.

 

18:00- 19:00: Κεντρική Ομιλία. Τη φετινή μας εκδήλωση τιμά ως προσκεκλημένος ομιλητής ο κ. Θεοδόσης Τάσιος, Ομότιμος Καθηγητής του ΕΜΠ, με θέμα:  «Αριστοτελικές απόψεις  σε ορισμένα ζητήματα θετικών επιστημών»

 

19:30-20:00:  Τηλεδιάσκεψη με νέους ερευνητές του Γαλλικού Ινστιτούτου Παστέρ

 

20:00:   Απονομή ετήσιου βραβείου «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΟΥΚΕΡΗΣ» στην καλύτερη  εργασία
             Απονομή βραβείου καλύτερης Αναρτημένης ανακοίνωσης
             Απονομή βραβείου καλύτερης φωτογραφίας

 

21.00: MoMix και DJ Πάρτυ στον κήπο.
To MoMix είναι μία πρωτότυπη ομάδα η οποία βασίζεται στη λεγόμενη «μοριακή αναμειγνυολογία» (Molecular Mixology). To MoMix εισάγει την επιστήμη στην καθημερινότητα μας, δίνοντας μια άλλη διάσταση στη διασκέδαση. Βασικά στοιχεία είναι το ανθρωποκεντρικό bartending, το εναλλακτικό βιομηχανικό περιβάλλον, η τέχνη όπως τοιχογραφίες, η μουσική, η αξιοποίηση της πληροφορικής και ηλεκτρονικής επιστήμης και κυρίως η μοριακή αναμειγνυολογία που προσφέρει πρωτόγνωρες εμπειρίες στους ανθρώπινους γευστικούς αδένες. (www.momixbar.com )

 

Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο «Καλλιτεχνικές ανησυχίες στο εργαστήριο».
Φωτογραφίες με εικαστικό ενδιαφέρον τραβηγμένες κάτω από το μικροσκόπιο και από την καθημερινότητα των εργαστηρίων θα εκτεθούν για το ευρύ κοινό το οποίο θα κληθεί να ψηφίσει για την ανάδειξη της καλύτερης φωτογραφίας, η οποία και θα βραβευτεί.

 

Στοιχεία επικοινωνίας: imerida.pasteur@gmail.com, library@pasteur.grΤηλ. 210-6478872: κα Δήμητρα Καζάνα, facebook: https://www.facebook.com/events/556311724555530/ ,URL: www.pasteur.gr  

 

Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, Λεωφ. Βασ. Σοφίας 127, Αμπελόκηποι (Μετρό Αμπελόκηποι)
Για επιστήμονες, μαθητές, εκπαιδευτικούς και το ευρύ κοινό.

Είσοδος ελεύθερη

«Γίνε κι εσύ Ερευνητής!»

 

Με την ευγενική χορηγία της Alpha bank και την ευγενική υποστήριξη των εταιριών :  Lab Supplies, Bioline Scientific και Carlsberg

%cf%87%cf%89%cf%81%ce%af%cf%82-%cf%84%ce%af%cf%84%ce%bb%ce%bf

 

 

 

tpt-1aΟ Θεοδόσιος Π. ΤΑΣΙΟΣ, Καθηγητής του Εθν. Μ. Πολυτεχνείου, Μέλος της Ακαδημίας Επιστημών του Τουρίνου (Ιταλία), είναι επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Λιέγης, του Πανεπιστημίου του Νανκίν, του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, του Πανεπιστημίου Κύπρου και της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εχρημάτισε Πρόεδρος διεθνών επιστημονικών Ενώσεων, Εμπειρογνώμων του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  και είναι επίτιμος Πρόεδρος της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρίας, καθώς και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Μελέτης της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας. Έχει δημοσιεύσει 440 επιστημονικές εργασίες και 50 βιβλία σε διάφορες γλώσσες. Τον Σεπτέμβριο 2013 τού απενεμήθη το International Award of Merit in Structural Engineering από την Διεθνή Ένωση Γεφυρών και Κατασκευών (IABSE) Ζυρίχη.

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
29 Σεπ, 2016
Ώρα:
9:00 πμ έως 10:00 μμ
Κατηγορία Εκδήλωση:

Χώρος Διεξαγωγής

Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ
Βασ. Σοφίας 127
Αθήνα, 11521 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Ιστοσελίδα:
http://www.pasteur.gr/