Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (pre-event)

16 Σεπ, 2016 στις 6:00 μμ

Εθνικο Αστεροσκοπείο ΑΘηνών

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών  προγραμματίζει στα μέσα του Σεπτέμβρη προκαταρκτικές εκδηλώσεις στα πλαίσια της Βραδιάς του Ερευνητή 2016 στις εγκαταστάσεις του στο Θησείο, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Συγκεκριμένα προγραμματίζονται οι εκδηλώσεις.

Παρασκευή, 16/09/2016,

6:00 μμ – 12:00 πμ

Μια βραδιά με Πανσέληνο!

Από τις 5:00μμ θα μοιράζονται δελτία προτεραιότητας

 

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

  • Περιήγηση του κοινού στο Μουσείο Γεωαστροφυσικής στο Θησείο, στα τηλεσκόπια του Αστεροσκοπείου (Δωρίδη, Μεσημβριονό και Σίνα), και παρατήρηση ουρανού. Το κοινό θα ξεναγηθεί και στο ‘Μηχανισμό των Αντικυθήρων’ το καινούργιο απόκτημα του ΕΑΑ που είναι ένα πιστό αντίγραφο του μηχανισμού των Αντικυθήρων (του πρώτου υπολογιστής της αρχαιότητας), και θα μυηθεί στα μυστικά του και τις καινούργιες ανακαλύψεις για τη ιδιαίτερα περίπλοκη λειτουργία του.
  • Συναυλία από το συγκρότημα του ΕΑΑ ‘Lunar Park’ (9.00μμ-10.30 μμ)
  • Έκθεση φωτογραφίας απο τους ερευνητές του ΕΑΑ, με θέματα σχετικά με την Αστρονομία, το Διάστημα , τη Γη και την Ατμόσφαιρα.
  • Ήχοι του Διαστήματος: Η μουσική εμπνέεται απο την Αστρονομία. Σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού & Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών.

noa

 Πώς θα φτάσετε στο ΕΑΑ:

ΘΗΣΕΙΟ

Για να επισκεφθείτε το Κέντρο Επισκεπτών Θησείου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο (σταθμός Θησείο) ή το Μετρό (σταθμός Μοναστηράκι) και μετά από δέκα λεπτά πεζοπορία θα βρεθείτε στην κορυφή του Λόφου Νυμφών. Το Κέντρο διαθέτει περιορισμένο χώρο στάθμευσης. Η είσοδος είναι από τις οδούς ‘Πνυκός’ ή ‘Οτρυνέων’, ενώ μόνο ένα τμήμα της οδού ‘Αποστόλου Παύλου’ είναι ανοιχτή για τα οχήματα.

Είσοδος Ελεύθερη

Save

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
16 Σεπ, 2016
Ώρα:
6:00 μμ
Κατηγορία Εκδήλωση:

Χώρος Διεξαγωγής

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
Οτρυνέων & Δημ.Αιγινίτου
Thiseio, Athens 11810 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Ιστοσελίδα:
http://www.noa.gr/