Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

 • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» (pre-event)

27 Σεπ, 2016 στις 6:00 μμ έως 10:00 μμ

Οι ερευνητές του ΕΚ ¨Αθηνά¨ σας προσκαλούν στη γιορτή της επιστήμης τους 

 Στην προκαταρκτική εκδήλωση για τη «Βραδιά του Ερευνητή» που διοργανώνει το Ερευνητικό Κέντρο “Αθηνά” στις εγκαταστάσεις του, στις 27 Σεπτεμβρίου, το Κέντρο ανοίγει τις πόρτες του για να δεχτεί το κοινό της Αθήνας και να ξεναγήσει μικρούς και μεγάλους στον κόσμο της επιστήμης των Υπολογιστών.

Από τις 6:00μμ  μέχρι  10:00μμ, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά όχι μόνο τα αποτελέσματα του επιστημονικού και τεχνολογικού έργου των ερευνητών, αλλά κυρίως τους ίδιους ερευνητές που βρίσκονται πίσω από πρωτότυπες εφαρμογές στον τομέα της πληροφορικής, να συζητήσουν εκτενώς μαζί τους και να «ζήσουν» για λίγο τους χώρους και τα εργαστήρια που στεγάζουν τις δραστηριότητες τους.

Ένα πλούσιο πρόγραμμα από παράλληλα επαναλαμβανόμενα εργαστήρια, παιχνίδια (κυνήγι θησαυρού Data vs. Alien Invasion!), σεμινάρια, έκθεση φωτογραφίας, επιδείξεις και εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους, θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Το ίδιο απόγευμα θα λάβει χώρα και η τελετή βράβευσης που θα επισφραγίσει το διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα “Τι σημαίνει για εσένα η ψηφιακή τεχνολογία;”, ενώ επιλεγμένα  έργα από το διαγωνισμό θα φιλοξενούνται στους χώρους του “Αθηνά”. Πολλές εκπλήξεις σχεδιάζονται και για τους πολύ μικρούς μελλοντικούς επιστήμονες που θα απασχοληθούν με παιχνίδια και δραστηριότητες γύρω από τις βασικές έννοιες της Πληροφορίας και των Υπολογιστών.

Σε ένα απόγευμα γεμάτο δράση, γνώσεις, γρίφους, ενδιαφέρον και διασκέδαση, εκπρόσωποι των ερευνητών του κέντρου θα είναι εκεί για να μας δείξουν πώς μπορούμε να συνδυάσουμε τη μάθηση με την ψυχαγωγία, να μεταδώσουν το επιστημονικό τους έργο, και να εμπνεύσουν τους ερευνητές του προσφέροντας κίνητρα για την ενασχόληση με την επιστήμη, την έρευνα και την τεχνολογία.

REN2016..

Σύντομα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα και ο ιστότοπος μέσα από τον οποίο οι επισκέπτες θα μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο Κυνήγι θησαυρού “Data vs. Alien Invasion!» και στα εργαστήρια.

Πώς θα έρθετε:

Από Αθήνα:

 • Mε λεωφορείο:
  • 550 (Δέλτα Φαλήρου – Κηφισιά), αποβίβαση στη στάση «Παράδεισος»
  • Α7 (Κάνιγγος – Κηφισιά), αποβίβαση στη στάση «Παράδεισος»
  • Α8 (Πολυτεχνείο – Ν. Ιωνία – Μαρούσι), αποβίβαση στη στάση «Αρτέμιδος»
  • Ε14 (Σύνταγμα – ΟΑΚΑ – Υπουργείο Παιδείας), αποβίβαση στη στάση «Αρτέμιδος».
 • Mε ΙΧΕρχόμενοι από Αθήνα φθάνετε στο ύψος του «Agora Center» στην Κηφισίας και στα φανάρια κάνετε δεξιά στην οδό Παραδείσου (στην γωνία είναι η Τράπεζα Πειραιώς). Στην τρίτη διασταύρωση της οδού Παραδείσου στρίβετε αριστερά στην οδό Αρτέμιδος.
 • Με μετρό: Γραμμή 1 (πράσινη γραμμή, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος) με κατεύθυνση προς Κηφισιά. Κατεβαίνετε στη στάση Μαρούσι και από εκεί παίρνετε το δημοτικό λεωφορείο 060 με κατεύθυνση Παράδεισος Αμαρουσίου. Κατεβαίνετε στη στάση «Ρωμανού Μελωδού» (μια στάση πριν από το τέρμα), στη γωνία Αιγιαλείας και Επιδαύρου, και πηγαίνετε αριστερά στην Επιδαύρου.

Από Κηφισιά:

 • Mε τα λεωφορεία 550 (προς Δέλτα Φαλήρου) και Α7 (προς Κάνιγγος), αποβίβαση στη στάση «Παράδεισος».
 • Mε ΙΧΕρχόμενοι από Κηφισιά στρίβετε αριστερά στην οδό Παραδείσου στα φανάρια του Αγ. Γεωργίου. Οδηγείτε στην Παραδείσου μέχρι την τρίτη διασταύρωση που είναι υπό μορφή διχάλας. Στην διχάλα υπάρχουν δύο δρόμοι Άλσους και Αρτέμιδος. Όλο αριστερά είναι η οδός Αρτέμιδος.
 • Με μετρό: Γραμμή 1 (πράσινη γραμμή, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος) με κατεύθυνση προς Πειραιά. Κατεβαίνετε στη στάση Μαρούσι και από εκεί παίρνετε  το δημοτικό λεωφορείο 060 με κατεύθυνση Παράδεισος Αμαρουσίου. Κατεβαίνετε στη στάση «Ρωμανού Μελωδού» (μια στάση πριν από το τέρμα), στη γωνία Αιγιαλείας και Επιδαύρου, και πηγαίνετε αριστερά στην Επιδαύρου.

Από το αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος»:

 • Eάν έρχεστε από το αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος» μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο και να αποβιβαστείτε στην στάση «Κηφισίας». Από εκεί κινηθείτε επί της Κηφισίας με κατεύθυνση προς ΑΘήνα για 200 μέτρα μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο «Παραδείσου». Στρίβετε αριστερά στην οδό Παραδείσου. Στην τρίτη διασταύρωση της οδού Παραδείσου στρίβετε όλο αριστερά στην οδό Αρτέμιδος.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
27 Σεπ, 2016
Ώρα:
6:00 μμ έως 10:00 μμ
Κατηγορία Εκδήλωση:

Χώρος Διεξαγωγής

Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά»
Artemidos & Epidavrou
Maroussi, Αττική 151 25 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Ιστοσελίδα:
https://www.athena-innovation.gr