Δημοσιεύτηκε σε Νέα
Εικονική Πραγματικότητα στη Βραδιά του Ερευνητή

Εικονική Πραγματικότητα στη Βραδιά του Ερευνητή

Στις 30 Σεπτεμβρίου στην Βραδιά του Ερευνητή στο ΕΚΕΦΕ »Δημόκριτος»  έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε την  νέα διαδραστική παραγωγή Εικονικής Πραγματικότητας «Αγία Σοφία: 1.500 Χρόνια Ιστορίας»,  που δημιουργήθηκε από τα στελέχη και τους επιστημονικούς συνεργάτες του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.
Οι θεατές θα απολαύσουν ένα μικρό μέρος της παραγωγής που δημιουργήθηκε ειδικά για το θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας «Θόλος» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», που αποτελεί μία πλήρη ψηφιακή αναπαράσταση του ναού της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη.

Οι θεατές καλούνται σε ένα μοναδικό ταξίδι ανακάλυψης! Μια μαγευτική ξενάγηση για μικρούς και μεγάλους, στην οποία οι επισκέπτες δεν είναι απλοί παρατηρητές, αλλά συμμετέχουν σε διάφορα σενάρια και περιηγήσεις. Αναπαρίσταται, με πλήρη λεπτομέρεια, το εσωτερικό του ναού, ο αρχιτεκτονικός του σχεδιασμός, ο γλυπτός και ψηφιδωτός διάκοσμος και παράλληλα, παρουσιάζονται οι διάφορες φάσεις κατασκευής του μνημείου και σημαντικά ιστορικά, κοινωνικά και οικονομικά στοιχεία της ζωής του Βυζαντίου.

 

Διαδώστε τοShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email